Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Kokkekniv 180mm Suncraft [FT-02]

kr 1,450.00
Ikke på lager
Referanse:
FT-02
Merke:
Merkelapper:
Beskrivelse

Kokkekniv 180mm fra Suncraft Universal har blitt utviklet for å innfri mange krav til kokker, særdeles fra vestlig mattradisjon. Av og til foretrekker de kniver som de er vant til å bruke. Dette betyr at bladet er strammet helt gjennom nittehåndtaket, noe som gir en god balanse mellom knivbladet og håndtaket.

Dessuten føles det mer stramt og sterkt med et slik knivblad for kokker fra deres erfaring.

Dermed er knivdesignen utført på tradisjonelt og universelt vis og vi bruker anerkjent VG-10 damskusstål for knivbladets høye prestasjon og skarphet. Derfor passer denne kniven best for profesjonelle og dem som elsker å lage mat.

33 lag av rustfritt damaskusstål.

Såkalt damaskusstål er mikrotynt rustfritt stål med flere lag. 25% av komponentene midt i kjernen av lagene kalles kjernestål. Damaskusstål brukte SENZO Universal til dette og har VG-10 rustfritt stål som kjerne, noe som produseres kun i Japan. De andre 75% av komponentene er to lag med stål av forskjellig hardhet. Begge sidene av kjernestålet er presset med alternativt mykt og hardt stål. Dette får knivbladet til å ha et bølgete mønster laget av spesielle produsenter.

VG-10 rustfritt stål i kjernen.

VG-10 damaskusstål har blitt anerkjent i hele verden for å være det beste stålet for kjøkkenkniver og mange kokker setter pris på stålets egenskaper, lengre levetid av skarphet, så vel som vakker design. VG-10 er et relativt hardt materiale, HRC (skala for stålets hardhet) er på cirka HRC60. Dette får stålskarpheten til å vare lenger på grunn av slitestyrken.

Brun pakkawood håndtak.

Pakkawood er komprimerte tynne trelag som er presset sammen med harpiks. På grunn av disse komponentene er materialet mer holdbart enn naturlig tre.

Bruk og Vedlikehold av kjøkkenkniver.

Det er ikke anbefalt å vaske kjøkkenkniver av høy kvalitet i en oppvaskmaskin. Produsentene anbefaler utelukkende håndvask på grunn av flere årsaker. Rett etter bruk må knivene vaskes og tørkes, i verste fall kan knivbladene mørkne. Dersom det forekommer små endringer av stålets tone eller flekker på knivbladet, kan man bruke kun milde oppvask- og skuremidler som ikke inneholder klor. Det er klart best å oppbevare kjøkkenknivene separat fra resten av kjøkkenutstyret, siden dette vil bidra til å unngå mulig skade på skjærekanten og knivbladet fra uønsket kontakt med faste gjenstander (ikke oppbevar knivene i en tradisjonell kjøkkenskuffe på blandet vis). Det er aller best å oppbevare kniver i spesielle knivblokker eller på magnetlister. Kjøkkenkniver er ikke egnet til å skjære og kutte kjøtt, fjærkre og fisk med store bein, samt frosne produkter (det finnes spesielle kniver til disse formål). Kjøkkenkniver bør ikke bøyes, brukes til å skrape gjenstander, eller til åpne ølflasker og hermetikkbokser. 

Det anbefales ikke å kutte matvarer på skjærefjøl laget av glass, keramikk, stein eller akryl. Man kan heller bruke skjærefjøl laget av trematerialer eller polyuretan (myk plast). Ved riktig bruk kan kjøkkenkniver til høy kvalitet vare i flere år.

Bruk finkorn keramikk skjerpestål og slipesteiner til daglig bruk. Anbefalinger for valg av rett slipestein til kokkekniver: #200 til #600: passer best til å reparere skadde verktøy og gjenopprette kanten av stumme kniver. #800 til #1000: flott for innledende sliping. #2000 til #5000: for utmerket etterbehandling. #8000 til #12000: for polering.

 

Les merShow less
Produktdetaljer
FT-02

Dataark

Model / Serie
Suncraft Universal
Bruksområde Kniv
Kokkekniver
Universalkniver
Reviews
Relaterte produkter
16 andre produkter i samme kategori:
kr 999.00
En brødkniv utformet som en Santoku. Den er perfekt til mindre produkter eller for den som ikke liker eller klarer å bruke større kokkekniver. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med...
kr 3,079.00
En klassisk brødkniv fra Tamahagane San Tsubame serien med et tannblad som skjærer gjennom alt fra den hardeste brødskorpen til myke tomatskall. OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i San Tsubame består av en kjerne av...
kr 1,925.00
En veldig nyttig all-kniv fra Tamahagane San Tsuame serien som fungerer bra for å rensing av sopp, til å hakke små grønnsaker eller å skrelle større grønnsaker. OM TAMAHAGANE SAN TUSBAMEBladet i San Tsuame består av...
kr 2,598.00
En Tranchserkniv (oppskjæringskniv) kokkniv med litt lavere og smalere blader fra Tamahagane San serien. Brukes til å kutte tynne skiver, trancher (skjære opp), kjøtt, rå og kokt. OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San...
kr 2,859.00
En klassisk brødkniv fra Tamahagane San serien med et tannblad som skjærer gjennom alt fra den hardeste brødskorpen til myke tomatskall. OM TAMAHAGANE SAN Tamahagane San har blitt produsert etter en gammel japansk...
kr 290.00
Flå Kniv Blad 16 cm TPE svart håndtak. Spesielt rustfritt stålblad. Lasertrykket logo, presis og uutslettelig, med batchnummer og produktkode. Perfekt vedheft mellom håndtak og blad for maksimal hygiene.
kr 1,799.00
Dette er en ekstra tykk kokkekniv som egner seg til å filetere store fisker. I Japan kalles kniven en Europeisk Deba. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og...
kr 719.00
En vannsliper er en rask og sikker måte å slipe knivene på. Fyll med vann og dra noen trekker på slipehjulene, slik at kniveggen blir så god som ny. Har tre slipeskiver, grov, middels og fin.
kr 1,299.00
Stor kniv til de største jobbene. En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av proffesjonelle, for folket og elsket av kokkene. MV serien...
kr 769.00
En serie klassiske kniver som kombinerer det europeiske uttrykket  med det japanske håndverk og tradisjon. En kniv skapt av proffesjonelle, for folket og elsket av kokkene. MV serien har det karakteristiske patenterte...

Meny

Innstillinger

Trykk for flere produkter.
Ingen produkter ble funnet.

Please sign in first.

Logg inn